About Us

Hallo kattenvrienden welkom op de website van Rene & Tonny Stoopman wij zullen in het kort iets over ons zelf vertellen uiteraard niet teveel, want het gaat tenslotte om het kater en poezenbestand.

Sinds een paar jaar zijn wij verslingerd geraakt aan de Pers dit is tot stand gekomen toen ik in een vlaag van verstandsverbijstering een rood Perzisch poesje voor mijn vrouw kocht ter ere van haar verjaardag.

Dit poesje maakte een ongelofelijke indruk op haar en zij vond dit diertje het mooiste dat zij ooit gezien had.
Ik genoot wel volop van haar reactie maar omdat ik mij in het verleden in de Pers verdiept had wist ik dat dit diertje meer weg had van een Main-coon dan van een Pers en daar ik wist dat er een week later bij ons in de buurt een kattenshow plaats zou hebben besloot ik om met mijn vrouw daar een bezoek te brengen.

Vanaf dit bezoek is het eigenlijk nooit meer goed gekomen met ons gezond verstand en zijn wij definitief verknocht of zoals u wilt verslaafd geraakt aan de Pers.( ik eerst nog een beetje onder druk)

Mijn vrouw had nu kennis gemaakt met de lieve open poppen gezichtjes van de Pers en er moest en zou, onder het motto anders is ze soms alleen, een speelkameraadje komen voor onze eersteling maar nu eentje die volledig aan de standaard zou voldoen.

Ik heb voor de vorm nog even tegengesputterd en vroeg er tevens haar liefde voor dieren uiteraard goed kennende bij hoeveel Perzen genoeg voor haar zou zijn, waarop zij antwoordde je denkt zeker dat ik thuis niets te doen heb twee is wel het matje nou ja misschien drie dan (inmiddels zijn het er zestien )

Aspiratie om te gaan fokken hadden wij nog niet en ons aankoopbeleid wees hier dan ook op er kwamen in rap tempo drie katertjes in huis en geen enkele poes en showen zagen wij al helemaal niet zitten.

Maar ook hier gingen wij voor de bijl, Wil Prins van cattery Gwendero waar wij twee katertjes hadden gekocht een zwarte en een blauwe vertelde ons, dat vooral het blauwe katertje een echt show exemplaar was en het toch wel zonde was om hem niet te showen.

Wij besloten daarom toch een keertje ons katertje in te schrijven voor een show om te kijken of het verhaal van Wil klopte en kwamen ook prompt op het podium met hem, dit was omdat wij gelijk de smaak van het showen te pakken hadden het begin van een imposante opmars van dit kitten dat nu is uitgegroeid tot een geweldige dekkater wiens nageslacht ook al het podium heeft bereikt.

Zijn naam Gr.Eur.Ch. Gwendero's Cyrus vele malen b.i.v. b.i.s en best over all.

Omdat je nu eenmaal niet oneindig kan showen met dezelfde katten lieten wij ons voornemen om van onze katers castraten te maken dus varen, en schaften ons dus ook nog wat poezen aan, want je kunt winnaars natuurlijk kopen maar om zelf winnaars te fokken is toch wel veel mooier.

Inmiddels hebben wij dit doel bereikt en een paar keer met eigen fok op podium gestaan.

Wij hopen op deze weg verder te kunnen gaan met dank aan de cattery's die dit voor ons mede mogelijk hebben gemaakt door aan de basis te staan van dit resultaat, door middel van de kittens die wij bij hen hebben mogen verkrijgen.

Dank aan Jan & Wil Prins van cattery Gwendero, Nadine de Keukelaere van cattery Marquise de Gand, Hans & Margreet Strik van cattery La Mour de la Vie, Wil & Suze Tonk van cattery Spinning Time, Anneke van Oosten van cattery Daffodil en Karin Wals van cattery Vieuw-Max

Ons streven is de schoonheid en het karakter te evenaren van de perzen die wij bij bovengenoemde cattery's hebben mogen aanschouwen, de eerste stap op deze weg hebben wij al gezet, maar de toekomst zal moeten uitwijzen of wij hier ook daadwerkelijk in zullen slagen.

Vriendelijke groet,

Rene & Tonny Stoopman
Rotterdam